KAISHI 5 L
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Kaishi to biostymulator L-aminokwasowy charakteryzujący się wysoką koncentracją wolnych L-aminokwasów (biologicznie czynnych), wytwarzany w procesie hydrolizy enzymatycznej z surowca pochodzenia roślinnego, który wspomaga wzrost i rozwój roślin.
- Zawartość
Wolne L-aminokwasy | 12,0 | 13,0 |
Azot (N) łącznie | 2,0 | 2,1 |
Azot (N) organiczny | 2,0 | 2,1 |
- Stosowanie
- po tzw okresach stresu, czyli: wysokie temperatury, mróz, grad itp.;
- podczas kluczowych i wymagających stadiów rozwojowych roślin uprawnych;
- wraz z nawozami dolistnymi w celu poprawy pobierania składników pokarmowych;
- przy użyciu samobieżnych lub ciągnikowych opryskiwaczy polowych, samobieżnych lub ciągnikowych opryskiwaczy sadowniczych oraz opryskiwaczy ręcznych
UPRAWA | AGROFAG | ZALECANA DAWKA | MAKSYMALNA DAWKA | TERMIN | ZALECANA ILOŚĆ WODY | LICZBA ZABIEGÓW |
---|---|---|---|---|---|---|
Burak cukrowy | – | 2,0 l/ha | 2,0 l/ha | przed zwarciem międzyrzędzi; po okresach suszy lub nadmiernego uwilgotnienia | 200–1000 l/ha* | 1–2 |
Drzewa owocowe | – | 2,0 l/ha | 2,0 l/ha | po okresach wiosennych przymrozków; po czerwcowym opadzie zawiązków; po okresach niesprzyjających warunków pogodowych |
200–1000 l/ha* | 1–3 |
Kukurydza | – | 2,0 l/ha | 2,0 l/ha | od fazy 4–6 liści (BBCH 14–16); po okresach chłodów lub suszy |
200–1000 l/ha* | 1–2 |
Rzepak ozimy | – | 1,5–2,0 l/ha | 2,0 l/ha | po wiosennym ruszeniu wegetacji; w fazie pąkowania do początku kwitnienia; w fazie pełni kwitnienia do początku zawiązywania łuszczyn |
200–1000 l/ha* | 1–3 |
Warzywa z rozsady | – | 2,0 l/ha | 2,0 l/ha | po wysadzeniu rozsady na miejsce stałe; w późniejszych fazach rozwoju w okresach stresowych dla rozwoju roślin (np. susza, duże wahania temperatury, itp) |
200–1000 l/ha** | 1–3 |
Warzywa z siewu | – | 2,0 l/ha | 2,0 l/ha | we wczesnych fazach rozwoju, ale po rozwinięciu rozety liści; w późniejszych fazach rozwoju w okresach stresowych dla rozwoju roślin (np. susza, duże wahania temperatury, itp) |
200–1000 l/ha** | 1–3 |
Zboża | – | 1,5–2,0 l/ha | 2,0 l/ha | wiosną w fazie krzewienia; w fazie początku strzelania w źdźbło; w fazie liścia flagowego do pełni kłoszenia |
200–1000 l/ha* | 1–3 |
Ziemniaki | – | 2,0 l/ha | 2,0 l/ha | przed zwarciem międzyrzędzi; w okresie intensywnego rozwoju części nadziemnej i formowania bulw | 200–1000 l/ha* | 1–2 |
- Zalecana dawka do jednorazowego stosowania wynosi 1,5–2 l/ha.
- Środek można aplikować w różnych fazach rozwojowych w zależności od gatunku rośliny uprawnej.
- Biostymulator Kaishi można łączyć ze wszystkimi zabiegami ochrony roślin: herbicydowymi, fungicydowymi, insektycydowymi.
- Ze względu na charakter zwilżający formulacji Kaishi zaleca się również stosowanie wraz z nawozami dolistnymi w celu poprawy pobierania składników pokarmowych.
Zawiera atest NIZP-PZH nr PZH/HT - 3402/2017
- uprawy w jakich można stosować Kaishi
brzoskwinia, burak cukrowy, czereśnia, grusza, jabłoń, kukurydza, morela rzepak, śliwa, warzywa z rozsad, warzywa z siewu, wiśnia, zboża, ziemniak
Etykieta Kaishi