KINACTIV FRUIT 5 L
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Kinactiv Fruit to biostymulator zawierający aminokwasy uzyskane w procesie hydrolizy enzymatycznej białek wyłącznie pochodzenia roślinnego oraz makro i mikroelementy. Można go z powodzeniem stosować w uprawie jabłoni, roślin jagodowych oraz niektórych warzyw, których wysokość i jakość plonu części jadalnych uzależnione są od jakości owoców.
- Zawartość
GWARANTOWANA ZAWARTOŚĆ | % W/W | % W/V |
---|---|---|
Wolne L-aminokwasy | 4,0 | 5,0 |
Azot (N) całkowity | 0,5 | 0,7 |
Fosfor (P2O5) | 12,0 | 16,0 |
Potas (K2O) | 16,0 | 21,0 |
Bor (B) | 0,5 | 0,7 |
Molibden (Mo) | 0,05 | 0,07 |
Miedź (Cu) | 0,002 | 0,003 |
Żelazo (Fe) | 0,02 | 0,03 |
Mangan (Mn) | 0,01 | 0,02 |
Cynk (Zn) | 0,002 | 0,003 |
Aminokwasy pochodzące z hydrolizy enzymatycznej białek roślinnych. Standardowy aminogram: kwas L-glutaminowy, L-glicyna, L-lizyna, L-metionina |
- Stosowanie
UPRAWA | AGROFAG | ZALECANA DAWKA | MAKSYMALNA DAWKA | TERMIN | ZALECANA ILOŚĆ WODY | LICZBA ZABIEGÓW |
---|---|---|---|---|---|---|
Jabłonie i inne drzewa owocowe | – | 3,0 l/ha | – | 2 zabiegi w okresie wzrostu zawiązków owoców; ostatni zabieg w okresie początku wybarwiania owoców |
200–1000 l/ha* | 3 |
Rośliny jagodowe: porzeczka, malina, jeżyna, borówka, truskawka, winorośl itp. | – | 3,0 l/ha | – | w okresie rozwoju owoców; ostatni zabieg w okresie dojrzewania owoców w fazie początku ich wybarwiania |
200–1000 l/ha* | 3 |
Warzywa, w szczególności: pomidor, ogórek, papryka, oberżyna itp. | – | 2,0–3,0 l/ha | – | w okresie rozwoju owoców; ostatni zabieg przed dojrzewaniem owoców i uzyskaniem przez nie właściwej barwy i wielkości |
200–1000 l/ha* | 3 |
- Zabiegi zaleca się wykonywać bezpośrednio na owoce: od fazy zawiązywania do początku wybarwiania owoców.
- Zalecana ilość wody: 200-1000 l/ha, w zależności od uprawy i użytego sprzętu oraz zgodnie z zaleceniem dla danej uprawy.
- Odstęp między zabiegami powinien wynosić 10-15 dni.
- Nie zaleca się stosowania w pojedynczym zabiegu dawki niższej niż 2,5 l/ha oraz wyższej niż 4,0 l/ha
- Kinactiv Fruit nie może być stosowany w mieszaninie z produktami wapniowymi.
- Uprawy w jakich może być stosowany Kinactiv Fruit
biała porzeczka, borówka wysoka, brzoskwinia, czarna porzeczka, czereśnia, czerwona porzeczka, grusza, jabłoń, jeżyna, malina, morela, oberżyna, ogórek, papryka, pomidor, porzeczka, rośliny jagodowe, śliwa, truskawka, warzywa, winorośl, wiśnia
Etykieta Kinactiv Fruit